Vasúti sztrájk! Szombaton nem indulnak vonatok Walesbe!

Szombaton nem közlekednek vonatok Walesbe vagy Walesből – figyelmeztetett a Great Western Railway.

A szakszervezetek sztrájkja és a műszaki munkálatok miatt a járatok leállnak a jelzett napon.

A GWR szerint ez „nem a megfelelő hétvége” az utazáshoz, hozzátéve, hogy túl késő változtatni a tervezett munkálatokon.

Hozzátették: „Általában 18 hónapos tervezési időablakot tartunk szem előtt a műszaki munkák tervezésénél.

„Valójában ez egy olyan műszaki munka, amely a karácsonyi időszakban kezdődött, és ezen a hétvégén fejeződik be, így ez egy fontos feladat, amelyet a hétvégén el kell végezni.”

A Vasúti, Tengerészeti és Közlekedési Dolgozók Országos Szakszervezete (RMT) a folyamatban lévő vita részeként jobb fizetést és munkakörülményeket kíván kiharcolni tagjainak.

Mivel az RMT legújabb sztrájkja a hétvégén zajlik, a vasúttársaságok fennakadásokra figyelmeztetnek.

Ez azt jelenti, hogy január 6-án és 7-én a legtöbb vasúti járat a walesi és határ menti hálózaton szünetel, január 8-án pedig nagyobb forgalom várható.

Eközben a GWR megerősítette, hogy szombaton a sztrájk és a műszaki munkálatok kombinációja miatt nem közlekednek közvetlen vonatok London Paddington és Cardiff között.

Vasárnap a vonatok Bristol Temple Meads és Bath Spa érintésével módosított útvonalon közlekednek, majd egy másik vonalra térnek át Reading felé. Ennek következtében a vonatjáratok menetideje hosszabb lesz a megszokottnál.

A kormány, a szakszervezetek és az RDG – amely az összes vasúttársaság, köztük a GWR és a Network Rail nevében folytat tárgyalásokat – között hétfőn újabb tárgyalásokra kerül sor a sztrájkokkal kapcsolatban.

Forrás. BBC.com

5/5 - (159 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.