Geronimo-t, az alpakát az évekig húzódó vita után elaltatták

Végül a Geronimo érdekében készült beadvány a 150 000 aláírás ellenére sem járt sikerrel: Kedden az alpakát a brit Mezőgazdasági Minisztérium elaltatta. A szarvasmarha-tuberkulózisra vonatkozó teszt eredménye előzőleg pozitív lett.

Angliában évekig húzódó vita után megölték Geronimo-t, az alpakát. Az állatot elaltatták, hozta nyilvánosságra kedden a Mezőgazdasági Minisztérium Londonban. Ezáltal megállítják a halálos kimenetelű és fertőző szarvasmarha-tuberkulózist, melyben Geronimo állítólag szenvedett.

Két teszt is kimutatta a betegséget, amikor Geronimo nagyjából négy évvel ezelőtt megérkezett Nagy-Britanniába. Az alpaka tulajdonosa ezt visszautasította és egy további, pontosabb tesztet követelt. Végül azonban egy bíróság ítéletet hozott Geronimo ellen és a Minisztériumnak szeptember 4.-ig határidőt szabott ki, hogy az állatot altassák el. Mivel úgy a tulajdonos, mint az állatorvos megtagadta, hogy a döntést foganatosítsa, a Mezőgazdasági Minisztérium kedden az állatot lefoglalta. A „The Sun“ tudósítása szerint a bevetésen jó tucat rendőr vett részt.

A vita napokig foglalkoztatta Nagy-Britanniát és még Boris Johnson miniszterelnök családját is elérte. Apja, Stanley Johnson, az alpaka mellett foglalt állást. Majdnem 150 000 ember követelte egy beadványban, hogy mentsék meg Geronimo-t. A kormány viszont hajthatatlan maradt. A szarvasmarha-tuberkulózis komoly probléma a brit mezőgazdák számára.

Forrás: faz.net

4.6/5 - (328 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.