Harry herceg az afganisztáni veteránokhoz fordul

A 36 éves Harry herceg, aki az uralkodói család tagjaként a brit hadseregben szolgált és kétszer is részt vett afganisztáni bevetésen, a Taliban tényleges hatalomátvétele után Afganisztánban a veteránokhoz fordult.

Egy üzenetben, melyet az „Invictus Games Foundation“ hétfőn hozott nyilvánosságra, Harry arra szólítja fel az „Invictus“-társaságot és a hadsereg tagjait, hogy törődjenek egymással és támogassák egymást.

A Harry által létrehozott „Invictus Games” keretein belül háborús sérült katonák vesznek részt paralimpiai versenyeken. Az „Invictus“-alapítvány elnökével, Dominic Reid-del közösen kiadott nyilatkozat arra hívja fel a figyelmet, hogy a játékok sok résztvevője Afganisztánban szolgált és a versenyeken egy «Team Afghanistan» is közreműködött.

A következő játékokat a jövő évben Den Haag-ban akarják megrendezni.

Az «Invictus Games» Harry szívügye. A saját bevetése Afganisztánban mély nyomot hagyott benne. Bár le kellett mondania a hadseregben betöltött funkciójáról, miután az elmúlt évben búcsút mondott a királyi család szűkebb körének, az “Invictus Games”-hez továbbra is kötődik. Harry és felesége Meghan hercegné két kisgyermekével Kaliforniában él.

Cikk és kép forrás: t-online.de

4.9/5 - (102 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.