Kevés a légiforgalmi-irányító, gondban a repterek

Több száz üres állás van a brit légiforgalmi-irányító szolgálatnál, a hiány pedig országos a szakszervezeti vezetők szerint. A szakmát képviselő Prospect becslése alapján 250 légiforgalmi irányítóval lehet kevesebb, mint 2019-ben. A Newcastle-i repülőtér vezetése szerint idén a brit légtér egyes zónáit akár 30 percre is le kellett zárni a munkaerőhiány miatt.

A BBC a Teeside-i repülőtérre látogatott, hogy utánajárjon, hogyan oldható meg a humánerőforrás-probléma. A Middlesbrough-hoz közeli reptér irányítótornyában 14 alkalmazott feladata vigyázni mindenre a földön és 40 tengeri mérföldes körzetben az égen.

Karen Maidment – aki 2017 óta vezeti az itteni légiforgalmi irányítói csoportot, de már az 1980-as évek óta a reptér kötelékében áll – reméli, hogy a hiány hírére többen megfontolják karrierlehetőségként a hivatást.

„Mindenféle háttérrel rendelkező emberrel találkoztunk már. Volt vízvezeték-szerelő, ex-McDonald’s-os dolgozó és fodrász is. Nem minden a végzettségről szól, hanem rólad, mint emberről, és arról, hogy beilleszkedsz-e a csapatba” – mondja. Ő már csak tudja, hiszen több száz alkalmazottat látott végigjárni a ranglétrát. Hozzáteszi: a munka minden eddiginél nyitottabb azok számára, akiknek nincs repülési tapasztalatuk.

Peter Tweddall, aki 26 évig szolgált korábban a Királyi Légierőnél, jelenleg a Teeside-i repülőtéren irányít járatokat; szerinte az emberek azt hiszik, hogy ők újra és újra ugyanazt látják.

„Ez nem így van, ez a reptér egyedi, hiszen olyan polgári repülőtér, ahol civil és volt katonai repülés is van.”

Az irányítók feladatáról elárulta, ők felelnek a repülőgépek vizuális ki- és beléptetéséért, a pilóták kéréseinek fogadásáért, valamint a helyi tűzoltósággal való együttműködésért is.  Tweddall szerint mindenki százszázalékosan összpontosít, amikor abban az ülésben ül.

Az előírások szerint a személyzet egyszerre legfeljebb két órát dolgozhat; ennek a rendszernek az a célja, hogy az irányítók éberek maradjanak.

A Teeside-i reptér diverzitásáról kolleginája, Sarah Farwell azt mondta, „elég izgalmas egy olyan szituációt kezelni, amikor hat katonai és egy utasszállító akar egyszerre leszállni”. Naponta több tucat repülőgépet fogadnak, köztük a Ryanair és a TUI Boeing 737-eseit, harci repülőgépeket és sokkal kisebb gyakorló járatokat is. Ezek mind „mozgásoknak” minősülnek; a Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) adatai szerint Teesside tavaly 20.319 ilyet kezelt. A becslések szerint ez a szám idén meghaladja a 24.000-et.

A munkaerőhiányra visszatérve: múlt hónapban a Newcastle-i Repülőtér nyilvánosságra hozta, hogy betegségek és a hiány miatt egyszerre 15-30 percekre le kellett zárnia a légterét. Graeme Mason, a repülőtér munkatársa elmondta, sikerült „nagyon rövid időszakokra” korlátozniuk a leállást.

A Prospect szerint a hiánynak számos tényezője van, az egyik a Covid okozta kiesés.

A komplex képzési program két évre történő felfüggesztése a járvány idején ahhoz vezetett, hogy néhány nyugdíjba vonuló személyt nem tudtak pótolni, mondják. Eközben a repülőterek számára nehézséget okoz, hogy betöltsék a nagyon fontos pozíciókat.

Az Egyesült Királyságban légiforgalmi-irányító csoportokat működtető NATS (National Air Traffic Services) a probléma leküzdéséért nemrégiben indította el a „sokszínűbb” munkaerő-felvételt célzó kampányát. A légiforgalmi irányítók mindössze 30 százaléka nő, ezen szeretnének változtatni.

Helen Fuge, a NATS munkatársa szerint a légiforgalmi irányításnak olyan karriert kell jelentenie, amelyre bárki törekedhet, akárcsak a szélesebb értelemben vett légiközlekedési ágazatban. Karen Maidment azonban elismeri, az iparágnak fel kell keltenie az érdeklődést a munkavállalók következő generációja körében.

„Ez egy elfeledett, de nagyon fontos szakma” – emeli ki. „Úgy gondolom, hogy a fiatalabb korosztályban is több ember érdeklődését kell felkeltenünk. A főiskolákon és egyetemeken vannak tanfolyamok, de nem sokan foglalkoznak a légiforgalmi irányítással.”

Peter Tweddall úgy véli, „ez olyasmi, amire igazán alkalmas lehetsz, csak még nem tudsz róla.”

Az Egyesült Királyságban a légiközlekedés biztonságát felügyelő CAA nem kommentálta az országos hiányról szóló jelentéseket. Korábban azt közölték, kapcsolatban állnak a Newcastle-i repülőtér vezetésével, hogy „biztosítsák, a döntések középpontjában az érintettek biztonsága álljon.”

Forrás: bbc.com
Fotó: Pixabay

4.9/5 - (227 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.