Kritikus ponton a kórházakra nehezedő nyomás

Angliában a kórházi ágyak 90%-a megtelt, mivel a kórházak a normál téli betegellátáson túl a Covid fertőzöttek ellátásával is megpróbálnak megbírkózni.

A sürgősségi ellátást végző orvosok állítják „valóban beszélyes ponton vannak”, amit a betegeket hozó sorban álló mentők, a személyzeti megbetegedések és az ágyak hiánya is igazol.

Ez azt eredményezheti, hogy több, nem Covid-os betegellátást le kell állítani.

A kórházi betegfelvételek számának növekedése különösen a déli területeket értinti.

Hogyan kezelik a kórházak?

Az elfoglalt NHS kórházi ágyak aránya növekszik, és Angliában a december 13-át záró héten elérte a majdnem 89% -ot. Ez az idei eddigi legmagasabb kihasználtsági arány.

Az ágyak kihasználtságának átlagos szintje 90% alatt van, ám az NHS statisztikájának felében ennél magasabb számadatok is megjelennek.

Londonban és környékén a statisztika első 10 helyezettje is meghaladja a 90%-os foglaltságot, három pedig még az ennél is magasabb 97%-ot is.

Dr. Katherine Henderson, a Királyi Sürgősségi Orvostudományi Főiskola elnöke a BBC-nek azt nyilatkozta, valóban nagyon veszélyes ponton áll az egészségügy, melyet hihetetlenül nehéz lesz kezelni.

A Coviddal fertőzött és kórházba került betegek számának közelmúltbeli növekedése komoly nyomást gyakorol az egyéb kórházi munkákra, ellátásokra is.

Például a leicesteri kórházakban a legmagasabb fokú riasztási fok van, míg Essexben három intézmény a Covid-19 esetszáma miatt leállította a nem sürgős kezeléseket.

Mi a helyzet a mentők késéseivel?

A kórházba érkezéskor a betegeket a sürgősségi személyzethez áthelyező mentők várakoztatása szintén problémákat okoz.

Minden hetedik mentőautó 30 perc késéssel szembesül, és több mint 13 000 beteget érint. A cél a betegek 15 percen belüli felvétele a kórházba.

Forrás: BBC.com

4.8/5 - (213 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.