3+1 gyerekbarát hely a Balatonon, ahol garantáltan nem lehet unatkozni!

A Balaton környéke számos lehetőséget kínál, ha gyerekkel szeretnénk kikapcsolódni. Szerencsére az időjárás is egyre kedvezőbb, így egyre több látványosság és programlehetőség nyílik meg a kirándulók előtt. Ha tartalmas kikapcsolódásra vágysz, feltétlenül olvass tovább!

1. Veszprémi Állatkert

Bár nem épp a Balaton partján található, a Veszprémi Állatkert a környék egyik legkedveltebb kirándulóhelye.

Az állatkert számtalan állatot és érdekességet mutat be, így javasoljuk a nyitástól zárásig tartó kirándulást. Ebben az esetben bőven belefér az időbe az állatokban való gyönyörködés, egy klassz ebéd, fagyizás, az állatsimogató és persze az elengedhetetlen Dínó park, ahol régészkedhetnek is a kicsik. Amennyiben az alsó bejárattól indulunk egy kellemes sétával oda-vissza végig járható az egész állatkert, és a felső bejáratnál lévő hatalmas játszótéren is bőven lesz idő játszani.

2. Tihanyi Belső-tó

A Tihanyi Belső-tó a Balaton egyik legismertebb természeti csodája, és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban található.

A tó közepén fekszik a Tihanyi-félsziget, amely egyedülálló élőhelyet nyújt számos állat- és növényfaj számára.

A tó környéke csodálatos látványt nyújt, és számos sétány, túraútvonal és kilátó található a környéken. Ez a terület népszerű kirándulóhely és az év minden szakaszában rengeteg turista látogatja.

A tó körül számos szállás, étterem és kávézó is található. A környék gazdag történelmi és kulturális örökséggel is büszkélkedhet, mint a Tihanyi Apátság és a Tihanyi-félsziget egyéb látnivalói.

A gyerekek örömmel sétálnak a tó körül, megfigyelhetik a helyi növény-és állatvilágot, focizhatnak a tó melletti pályán, fagyizhatnak a közelben, és megcsodálhatják a Balatont is.

3. Salföldi Major

A Salföldi Major a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik különleges attrakciója. Ez a múzeumfaluként ismert hely bemutatja a hagyományos magyar paraszti életet, és gazdag történelmi és kulturális értékekkel büszkélkedik.

A Majorban betekintést nyerhetünk a 19. század eleji falusi életbe, ahol az idők során megőrzött épületek, eszközök és tárgyak hiteles képet festenek az akkori mindennapokról. A múzeumfaluban több mint 50 épület található, köztük parasztházak, pajták, malom, istálló és szélmalom, melyeket restauráltak és felújítottak.

A látogatók lehetősége nyílik megismerni a hagyományos magyar háziállatokat is, mint például a mangalica sertéseket, racka juhokat és magyar sportlovakat. Az élőmúzeum része a különböző élményeknek, például a paraszti ételek megkóstolásának, az állatok simogatásának, a lovagi programoknak, a kézműves foglalkozásoknak és a lovaskocsikázásnak.

Természetesen a környék is számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál. A Salföldi Arborétumban több mint 450 fajta fa és cserje található, emellett több túraútvonal vezet a Tihanyi-félszigetre is.

A Salföldi Major csodálatos látványosságokat nyújt az egész család számára, és bemutatja a látogatóknak a magyar kultúra és életmód fontos hagyományait.

+1. Kalandparkok

Nem is kell mondani, hogy a kalandparkok mindig jó választásnak bizonyulnak. Veszprém megyében számos ilyen park található, amelyek közül kedvünkre válogathatunk.

A kalandparkok kiváló szórakozási lehetőséget nyújtanak a gyermekeknek, kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt, sőt, a felnőttek is élvezhetik.

Ha egy tartalmas családi programot szeretnél a természetben, ne hagyd ki a Balaton által kínált lehetőségeket!

Fotó: unsplash

4.9/5 - (168 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.