A Fekete-kastély nyomában: a szellemkastély még ma is kísérti a helyieket

A balatonedericsi Fekete-kastély mai napig kísérti a helyieket, izgatja a környékbeliek fantáziáját és nem hagyja leapadni az emberek félelmét. Ez az épület, amely már hírében és nevében is fekete, az egyik legismertebb szellemkastély Magyarországon. Sem a helyiek, sem a turisták nem mernek sokáig időzni a közelében, és sokan állítják, hogy szellemeket láttak az épületben.

Bár néhány évvel ezelőtt a balatonedericsi Fekete-kastély 240 millió forintért cserélt gazdát, ma már teljesen romokban áll, és senki sem kezdett hozzá az egykoron pompás épület felújításához.

A helybeliek szerint az átok és a szellemek jelenléte miatt az új tulajdonosok elveszítették a kedvüket a felújítás iránt. A magyar szellemvadászok szerint pedig a dolog valóban megáll a lábán, véleményük szerint ugyanis a több mint száz éve elhagyatott Fekete-kastély nemcsak pókokkal, békákkal, denevérekkel, pillangókkal és bogarakkal van tele, hanem szellemekkel is.

Dávid Gábor, paranormális elemző, a Vasárnapi Blikknek nyilatkozva elmondta:

„Nagyobb elemzést igényel az épület, ez nem csak hit kérdése, a szellemvilág igenis létezik, csak nem akarjuk elfogadni. Egy ilyen helyen, aminek ilyen sötét múltja van, több mint valószínű, hogy bemérhető a paranormális tevékenység. Ez nem csak kalandfilmekben van így, ha kicsit túlzás is az, amit a Szellemirtókban láttunk a mozivásznon, a szellemek, a valamiért itt ragadt lelkek bemérhetőek, megfoghatóak.”

Az edericsi Fekete-kastélyban történt halálesetek és sötét események igencsak hozzájárultak a hírnevéhez, mint szellemkastély. A különböző tulajdonosok tragikus sorsa és az itt történt gyilkosságok fokozták a kastély sötét auráját.

A kastélyban 1912-ben történt az első ismert gyilkosság, amikor egy féltékeny gulyás agyonszúrta a kedvesét, a kastély szakácsnőjét. Ezután, 1914-ben, Nedeczky Jenő, a kastély akkori tulajdonosa a 74. születésnapján lett öngyilkos.

Ezt követően a kastély többször gazdát cserélt. 1928-ban Vág Jenő és felesége költözött ide, de az ügyvéd öngyilkos lett, miután rajtakapta feleségét a házasságtörésen. Az özvegy új vőlegénye, egy kútfúró is öngyilkos lett, amikor kiderült számára, hogy a nő már mást szeret.

Az özvegy következő partnere Kaály Nagy Adorján volt, akit tizenháromszoros bigámia miatt köröztek. Az özvegy vagyonának jelentős részét ellopta, és elmenekült.

A kastélyt később egy nyugalmazott miniszteri főtanácsos vásárolta meg, aki a második világháború idején itt élt román feleségével. Ő kettős hírszerző volt, és 1945 februárjában végzett önmagával.

Érdekesség, hogy a kastélynak sosem volt Fekete nevű tulajdonosa, jelzőjét arról kapta, hogy fekete cserepekkel építették meg.

A későbbiekben a kastély átmenetileg üdülőként üzemelt, ám mára teljesen kiürült, és kísért a környékbeliek körében.

Fotó: youtube

4.9/5 - (107 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.