Dupla elismerésben részesült az Országos Mentőszolgálat

Az idén már ötödik alkalommal odaítélt Családbarát minősítés után az Országos Mentőszolgálat nyerte el az „Év Felelős Foglalkoztatója” díjat is a közszféra kategóriában. A rangos elismerést Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter adta át hétfőn, Budapesten.

Ahogy a mentok.hu beszámolt, a mentők nyertes pályázata összefoglalta, hogy az Országos Mentőszolgálat munkáltatóként milyen módszerekkel és hányféle területen segíti az áldozatos munkát végző bajtársak testi-lelki egészségét és jóllétét. A mintegy 8500 főt foglalkoztató OMSZ a mentődolgozók és családjaik támogatása érdekében egyebek mellett sportegyesületet működtet, nyugdíjpénztári támogatást nyújt, a bajtársak gyermekeinek nyári táborozását és iskolakezdését is segíti.

“Az Országos Mentőszolgálat elkötelezett a bajtársak támogatása mellett, minden rendelkezésre álló eszközzel igyekszünk erősíteni a mentősök közösségét, védeni munkavállalóink egészségét és folyamatosan javítani a munkakörülményeket.”

– hangsúlyozta dr. Csató Gábor. Hozzátette, a komplex biztosítási védelem mellett a folyamatos pszichológiai és mentálhigiénés gondoskodást is elérhetővé tették az ország valamennyi mentőse számára.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója rámutatott, míg egyes adatok szerint egy magyar munkavállaló átlagosan mintegy 8,5 évet tölt egy munkahelyen, addig az Országos Mentőszolgálatnál ez az átlag meghaladja a 13 évet.

Fotó: OMSZ

5/5 - (269 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.