Nőtt a Ferihegy forgalma

Meghaladta a 6,68 milliót az utasok száma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az első fél évben, ez 26,6 százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban, és több, mint 2021-ben egész évben – tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. hétfőn az MTI-t.

A repülőteret üzemeltető társaság közleménye szerint az eddig mért teljes éves utasszám így már csak 9,4 százalékkal marad el a 2019-es rekordévben regisztrált adattól, túlszárnyalva a korábbi várakozásokat. Hozzátették, hogy a június már a negyedik egymás utáni hónap volt, amikor a repülőtér forgalma meghaladta az egymilliót.

Az év eleji átmeneti globális lassulás után a cargo tavasztól újra növekedésnek indult, így a Budapest Airporton megforduló árumennyiség az első fél évben 91452 tonna volt, vagyis az éves 200 ezer tonnás álomhatár elérése teljesíthetőnek tűnik a közeli jövőben – jelezte a vállalat.

A közleményben kiemelték, hogy az elmúlt négy és fél év több mint százmilliárd forint értékű fejlesztés-sorozatának eredményeképpen az idei első fél évben számos elismerést kapott a Budapest Airport és a teljes repülőtéri közösség.

Ezek között említették, hogy március elején a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) a budapesti légikikötőnek ítélte oda a legjobb európai repülőtér díjat a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek közül. Március közepén a ferihegyi repülőtér egymás után tizedszer nyerte el a Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét. A szervezet emellett háromnapos auditja után négycsillagosra emelte a légikikötő minősítését. Áprilisban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a kontinens légikikötői közül elsőként megszerezte a nemzetközi WELL Health-Safety Rating minősítést, amely igazolja, hogy minden szükséges lépést megtesznek annak érdekében, hogy az utasok és a személyzet biztonságát és egészségét garantálják.

Fotó: iStock

4.9/5 - (213 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.