A delta-variáns ellenére 40 000 rajongó nézheti meg az EB befejező mérkőzését a Wembley-stadionban

Bár az erősen fertőző delta-variáns rohamosan terjed, Nagy-Britannia rajongók tízezreinek engedélyezi a részvételt többek között például a wimbledoni stadionban az EB befejező játszmákon – tesztelési célzattal.

Az erősen fertőző delta-variáns rohamos terjedése ellenére Nagy-Britannia nézők tízezrei számára engedélyezi a részvételt az elkövetkező hetek nagy sporteseményein. Így 40 000 néző vehet részt a futball EB záró mérkőzésén július 11-én a londoni Wembley-stadionban, mondta hétfőn a PA (Press Association) nevű londoni hírügynökség közleménye szerint Oliver Dowden kultúr- és sportminiszter.

A július 10-én és 11-én tartandó wimbledoni befejező játszmák is a 15 000 nézővel megtöltött Centre Court-ban fognak lezajlani. A hírek szerint a mérkőzések ezt megelőző játszmáit még a befogadóképesség 50%-os kihasználása mellett fogják megrendezni. A nagy sportesemények a brit kormány egy tesztsorozatának részei, melyek segítségével a kormány információkat akar gyűjteni nagy rendezvények biztonságával kapcsolatban a pandémia idején.

A koronavírus-intézkedéseket Angliában az először Indiában felfedezett delta-variáns terjedése miatt sok más területen több héttel, előre láthatóan július 19-ig, meghosszabbították. Ez a variáns az utóbbi hetekben a fertőzöttségi számokat újra jelentősen megnövelte, a hét-napos-esetszám az országban jelenleg ismét eléri a hatvanhetet.

Forrás: www.faz.net

4.9/5 - (189 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.