A Morrisons és a Sainsbury’s kitiltja a maszk nélküli vásárlókat

A Morrisons kitiltja az üzleteiből azokat az ügyfeleket, akik a növekvő koronavírus-fertőzések közepette nem hajlandók orrot és szájat eltakaró maszkot viselni.

Hétfőtől azokat a vásárlókat, akik nem hajlandók viselni a személyzet által ajánlott arcmaszkot, nem engedik be az üzletekbe. Ez alól csak azok képeznek kivételt, akik a maszkviselés alól orvosi mentességben részesültek.

Az intézkedést az indokolta, hogy sokan csoportosan, maszk nélkül járnak vásárolni és az üzletekben nem tartják be a kötelező távolságtartást.

Nadhim Zahawi miniszter elmondása szerint a kormány aggódik, hogy a boltokban nem megfelelően tartják be a szabályokat, valamint, hogy ennek ellenőrzése igen fontos.

A Morrisons szerint a járvány kezdete óta minden üzletükben alapos biztonsági intézkedéseket vezettek be, melyeket következetesen fent is tartottak. Emellett fokozni kívánják a maszkviseléssel kapcsolatos intézkedéseket.

A Morrisons az Egyesült Királyságban a negyedik legnagyobb áruházlánc, így fokozottan ügyelniük kell a szabályok betartására.  A vezérigazgató, David Potts azt mondta: „Aki elutasítja az arcmaszk viselését, csak akkor vásárolhat a Morrisons-ban, ha orvosi mentességet élvez. ”

A Morrisons bejelentését követően a Sainsbury’s is elmondta, hogy mostantól a biztonsági őrök a bejárata előtt is felszólítják a vásárlókat a maszkviselés szabályaira.

Simon Roberts vezérigazgató elmondta: „Az elmúlt napokban sok időt töltöttem az üzleteinkben, hogy a jelenlegi helyzetet áttekintsem. Minden kollégám nevében arra kérem a vásárlóinkat, hogy segítsenek nekünk, hogy az ügyfeleink biztonságban érezhessék magukat boltjainkban.”

Nadhim Zahawi hétfőn hozzátette, hogy nem a szupermarketek dolgozóinak felelőssége a szabályok betartása, hanem a rendőrségé. Mivel a maszkok viselése az egész Egyesült Királyságban kötelező a boltokban, a rendőrség 200 font bírságot szabhat ki Angliában azokra, akik megszegik a szabályt. A bírság Skóciában, Észak-Írországban és Walesben 60 font összegű, de a visszaeső szabályszegők nagyobb bírságra számíthatnak.

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (203 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.