Az angolok is elkezdik

Gareth Southgate azt mondta a szurkolóknak üzenve, „elvárja, hogy mindenki élvezze a futballt”, amikor az angolok Szerbia elleni Eb-nyitó mérkőzéséről (BST 20:00) kérdezték.

Az angol menedzser a szombati mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arra a kérdésre is válaszolt a Sky beszámolója szerint, hogy a mai gelsenkircheni mérkőzésre fokozott biztonsági intézkedésekről döntöttek.

„Szerencsés vagyok, hogy sok bajnokságban részt vehettem, és olyan tornákra utazhattam, amelyekben nem játékosként nem vettem részt. Ezek a futball nagyszerű karneváljai, lehetőségek arra, hogy a világ egy másik részét lássuk, találkozzunk a világ más részeiről érkező emberekkel, és remekül érezzük magunkat, ezért biztos vagyok benne, hogy mindenki azért jön, hogy ezt tegye” – mondta az angol kapitány.

Hozzátette: reméli, hogy egész Európa össze tud jönni ezért a briliáns játékért, amelyben részt vesznek, és támogatni tudja a csapatát.

A hivatalos szervek magas kockázatú eseménynek minősítették Anglia nyitómérkőzését, a szurkolóknak a stadionban alacsonyabb alkoholtartalmú sört szolgálnak fel, a lelátón pedig tilos alkoholt fogyasztani.

Több mint 300.000 brit szurkoló utazik Németországba az Euro 2024-re, ami a legmagasabb látogatottságot jelenti a 2016-os franciaországi Eb óta.

Az első mérkőzés rendfenntartását nehezíti, hogy az UEFA kérte a kordonok eltávolítását a stadionon belül, a két oldal közelebb ülhet egymáshoz, és a jegyek kétharmada a vegyes területekre kerül.

Christof Burghardt német rendőr főfelügyelő korábban a Sky Newsnak így nyilatkozott:

„Ez egy nagyon kockázatos mérkőzés a történelem miatt, a huligánok miatt, akik mindkét oldalon vannak. Szerbiában sok a huligán. Az angol srácok pedig az alkoholtól néha nagyon agresszívek. Szóval nagyszerű feladat ezt csinálni, felkészülni, hogy remélhetőleg semmi sem fog történni.”

Illusztráció: iStock

5/5 - (108 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.