Betörtek a miniszterelnökhöz

Négy embert őrizetbe vettek kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök északkelet-angliai rezidenciáján birtokháborítás gyanújával.

A területileg illetékes Észak-Yorkshire megyei rendőrség kedd esti tájékoztatása szerint az incidens a Kirby Sigston nevű apró faluban történt – tudatta az MTI. Ezen a településen van Sunak választókerületi otthona, ahova a négy férfi kedden behatolt.

A beszámoló szerint a rendőrök a riasztás után egy percen belül a helyszínen voltak és őrizetbe vették a londoni, boltoni, manchesteri, illetve chichesteri illetőségű birtokháborítókat, akiknek kihallgatása megkezdődött. Az első rendőrségi ismertetésből nem derül ki, hogy mi volt a négy ember szándéka a konzervatív párti kormányfő otthonában.

Tavaly nyáron négy környezetvédelmi aktivista mászott fel ugyanitt Sunak házának tetejére és transzparensekkel tiltakozott a brit kormány által kiadott új kőolaj-kitermelési engedélyek ellen. Az ő büntetőperük júliusban kezdődik.

Fotó: historicengland.org.uk

5/5 - (169 szavazat)
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.