Covid-19: Péntektől új szabály az Egyesült Királyságba érkezőknek

Helyi idő szerint péntek 4.00-tól mindenkinek negatív Covid tesztet kell bemutatnia, aki az Egyesült Királyságba utazik.

A repülővel, vonattal vagy hajóval érkező embereknek, köztük az Egyesült Királyság állampolgárainak is, indulás előtt 72 óránál nem régebbi negatív tesztet kell felmutatniuk, mielőtt elhagynák az országot.

Mindazoknak, akik olyan országokból érkeznek, amelyek nem szerepelnek a kormány utazási folyosójának listáján, 10 napig továbbra is karanténba kell vonulniuk.

Mivel egyes országokban még vannak problémák a tesztelések kapacitását illetően, ezek átmenetileg mentességet élveznek az új szabály alól.

Vagyis, további 6 napig még nem vonatkozik az új szabályozás St Lucia, Barbados, Antigua és Barbuda utazóira.

A Falkland-szigetekről, az Ascension-szigetekről és a St Helenából érkező utazók véglegesen mentesülnek.

A fuvarozók, valamint a légi, a nemzetközi vasúti és a tengeri személyzet mentesül a tesztelési kötelezettség alól, hogy ezzel is segítsék az áruk szabad áramlását és a szállítmányozásban ne legyen fennakadás.

A kormány szerint a PCR-teszt minden formáját elfogadják, csakúgy, mint a többi tesztformát.

Az új tesztelési szabályozást azután hozta meg a kormány, hogy az elmúlt 28 nap alatt 529 halálesetet jelentettek, a napi új fertőzöttek száma pedig hétfőn 46.169 volt, így a napi megbetegedések száma még mindig túl magas.

Az adatok szerint további 32.000-nél is több beteg van kórházban a fertőzés következtében.

Forrás: BBC.com

5/5 - (305 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.