Gyerekek is meghaltak egy londoni lakástűzben

Öt ember, köztük három gyerek vesztette életét hétfőn egy londoni lakástűzben. Valamennyien ugyanannak a családnak a tagjai voltak.

A lángok a brit főváros nyugati határában, a Heathrow repülőtér szomszédságában fekvő Hounslow kerület egyik lakóházában pusztítottak.

A rendőrség beszámolója szerint a ház lakói közül egy ember eltűnt, egy másikat könnyebb sérüléssel szállítottak kórházba. Az oltásban tíz tűzoltóautó és hetven tűzoltó vett részt.

A városrészben jelentős létszámú indiai közösség él, amely ezekben napokban tartja az egyik legnagyobb hindu ünnep, a diváli – a fény ünnepe – ceremóniáit. A rendezvények egyik hagyományos eleme a mécsesek gyújtása, az utóbbi években pedig az ünneplés részévé vált a petárdázás is.

A tűzoltóság azonban egyelőre csak annyit közölt, hogy a tűz okát nyitott kérdésként kezeli.

A hétfői szerencsétlenség az áldozatok számát tekintve a legsúlyosabb tűzeset Londonban a Grenfell Tower nevű 24 emeletes nyugat-londoni toronyházban 2017 nyarán kitört tűvész óta, amelynek 72 hivatalosan azonosított halálos áldozata volt – közölte az MTI.

Fotó: Pixabay

4.9/5 - (164 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.