Még nem áll készen a Luton stadionja a PL-re

Elhalasztották az élvonalba visszatérő Luton Town első hazai mérkőzését, miután a klub nem tudta biztosítani a Premier League-et és az ellenfél Burnley-t arról, hogy stadionjukban, a Kenilworth Roadon folyó javítási munkák időben befejeződnek.

Ez azt jelenti, hogy az augusztus 19-i, szombati mérkőzést át kell szervezni – írta meg a BBC.

A munkákat a Premier League szabványainak megfelelően végzik, mióta a Championshipből feljutottak. A 10 millió font értékű beruházás magában foglalja egy új lelátó építését, amely megfelel a közvetítési és médiakövetelményeknek.

„A Luton Town FC nem tudott garanciát nyújtani a ligának és a Burnley FC-nek arra, hogy a Kenilworth Roadon folyó munkák nem befolyásolják a szurkolók számára későn bejelentett mérkőzés időpontját” – közölte a Premier League.

A Luton 1992 óta először jutott fel az első osztályba, miután májusban megnyerte a Championship rájátszásának döntőjét. A „Hatters” tervei szerint 2026-ra új stadionba költöznek, de a Kenilworth Roadot gyorsan korszerűsíteniük kellett, hogy megfeleljen a PL követelményeinek.

A Luton vezérigazgatója, Gary Sweet úgy nyilatkozott, közös döntés, hogy elhalasztják a mérkőzést.

„Sajnálatos, különösen annak fényében, hogy az építkezés továbbra is elképesztő ütemben halad. Azonban ebben a szakaszban nem tudunk garanciát adni arra, hogy egy rajtunk kívül álló probléma, legyen az bármilyen csekély, nem kényszeríthet minket egy későbbi halasztásra, ami mindkét klub szurkolóinak további kellemetlenséget okozna” – mondta a klubvezető.

A Luton első Premier League-meccse augusztus 12-én lesz a Brighton otthonában.

Fotó: lutontown.co.uk

4.8/5 - (125 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.