Olyan lesz az időjárás, mintha hullámvasúton ülnénk

Az Egyesült Királyság időjárási előrejelzése meleg időre, áradásra és téli hóviharokra figyelmeztet. Az Egyesült Királyság ezen a héten változatos időjárási viszonyokkal néz szembe, 16°C-os tavaszi melegtől őszi áradásokig, majd téli hóviharokig minden előfordulhat.

A hétvégi kellemes hőmérséklet után ma 15°C-os csúcsértékeket várunk, de áradások is előfordulhatnak a holnaptól kezdődően egészen szerdáig.

Az Egyesült Királyság egyes részeit már közel hét hüvelyk eső sújtotta, és figyelmeztetés van érvényben a nyugat-skóciai záporokra ma estig.

Holnap a közép- és észak-angliai területeken áradásokra számíthatunk, szerdától pedig északon havazás is bekövetkezhet.

A Netweather előrejelzője, Nick Finnis, azt mondta:

„Ne szokjátok meg a enyhe időt, és ne gondoljátok, hogy itt a tavasz – a tél hamarosan visszaüt.”

Az időjárási változás a hétvégi trópusi rendszer helyébe lépő atlanti zuhéknak, majd az azt követő jeges északi időjárásnak köszönhető.

Északon a hőmérséklet szerdától nappali maximuma négy és öt fok között lesz, míg délen és közép-angliában szombattól a jövő hétig hideg, 6-7°C-os csúcsokra számíthatunk.

A Met Office előrejelzése szerin:

„Az esős és szeles idő kedden délkeletre mozdul, de szerdától északon hidegebb lesz, és csütörtökön az eső északi területeken esetleg havasra fordulhat.

A hófúvások magasabb területeken lesznek, de az alacsonyabb területeken is fenyegetés áll fenn. A hétvégén az észak vagy északnyugati szélváltás hideg időt hoz magával az Egyesült Királyság területén, havas záporokkal a partok mentén.”

A MetDesk szerint: „Nagyon esős napok várnak ránk.”

Az Környezetvédelmi Ügynökség figyelmeztetett:

„Helyi folyó- és felszíni vízáradás lehetséges kedd és szerda során az Egyesült Királyság nyugati középső részein.

A földek, utak és néhány ingatlan is eláraszthat, és utazási zavarok is előfordulhatnak.”

A WXCharts, a Met Office adatait felhasználó interaktív időjárási térkép szolgáltató szerint az Egyesült Királyságban február 10-én lesz a leghidegebb. A hőmérséklet Skócia és Wales néhány területén akár -8°C-ra is süllyedhet.

A Met Office hosszú távú előrejelzése szerint a hétvégén némi hegyi hó várható, és „lehetőség van rá, hogy hidegebb időjárás kezd eluralkodni” február második hetében.

Forrás: metro.co.uk
Fotó: Freepik.com

5/5 - (335 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.