A Gwynedd gondozóház aggódik az oltási késedelem miatt

A gondózóház vezetője aggódik a lakókért, miután az ígért Covid elleni vakcinák nem érkeztek meg az ígért időpontra.

Lorna Jones elmondta, hogy a gwyneddi Criccieth-ben található Meddyg Care Dementia Home-nak egy hete kellett volna megkapnia az új Oxford-AstraZeneca vakcinát, azonban az még mindig nem érkezett meg. Holott a környéken már több helyen is leszállították az oltóanyagot.

A Betsi Cadwaladr Egyetem Egészségügyi Tanácsa elismerte, hogy „logisztikai problémák” voltak Wales északnyugati részén, ami miatt késik a szállítás. Hozzátették, hogy a tanács elkötelezett a legkiszolgáltatottabbak ellátása mellett.

Hétfőn bejelentésre került, hogy tavasszal minden 50 év feletti walesi embernek fel fogják ajánlani az oltást – miután kritika érkezett, hogy Walesben az oltóanyag bevezetése lassabban megy, mint az Egyesült Királyság más részein.

Jó hír, hogy a látogatások felfüggesztésének köszönhetően a gondozóházban csupán egyetlen Covid-fertőzést sem jelentett és lakók örömmel fogadták az oltás hírét.

Azonban az oltás még mindig nem érkezett meg, holott a gondozóház elsőbbséget élvez az oltóprogramban. Ennek ellenére az otthon állítása szerint a helyi háziorvosi rendelők már több 81 év feletti közösséget kezdtek el oltani.

Jones asszony elmondta: „Nem tudom megérteni, hogy a Betsi Cadwaladr miért került le a prioritási listáról. Ha oltások érkeztek a helyi közösségbe, ami megtörtént, akkor a mi lakóinkat miért nem oltották be? Tudom, hogy néhány otthonban Caernarfonban megtörtént az oltás, akkor mi miért nem kaptuk meg? Mi a különbség? ”

Jones asszony szerint a késés aggodalmat kelt a személyzet, a lakók és a családok körében egyaránt.

Kevin Edwards, a Meddyg Care ügyvezető igazgatója elmondta, úgy tudja a lakókat kedden oltják be.

Ahogy fogalmazott: „Mi egy speciális demens betegeket ápoló otthon vagyunk, szükség van a felkészülésre, hiszen az esetünkben nem lehet egyszerre beadni a lakóknak az oltást.”

A Betsi Cadwaladr egészségügyi testülete elmondta, azon dolgoznak, hogy a legmagasabb prioritásúakat minél előbb be tudják oltani.

Teresa Owen, az egészségügyi tanács közegészségügyi ügyvezető igazgatója elmondta: „A múlt héten közel 10 000 embert oltottunk be Észak-Walesben.

„Ezen a héten az alapellátás munkatársai a helyi idősek és bentlakásos otthonokba mennek, hogy az Oxford-Astra Zeneca oltást beadják a lakóknak.

„A vakcinák elszállítása a BCUHB-tól nyugatra bizonyos logisztikai problémákat okozott a program megkezdésével, de a vakcinákat már kiosztották a helység összes ápolási és bentlakásos otthonának.”

Forrás: BBC.com

5/5 - (129 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.