Károly herceg arról mesél, hogyan vett búcsút édesapjától

Fülöp herceg áprilisban röviddel a 100. születésnapja előtt halt meg. Fia, Károly herceg, most egy új dokumentumfilmben mesél az utolsó beszélgetésről édesapjával. Fülöp herceg állítólag még röviddel a halála előtt is képes volt tanúbizonyságot tenni brit humoráról.

Károly herceg egy dokumentumfilmben beszél áprilisban elhunyt édesapjáról, Fülöp hercegről. Kettejük talán utolsó beszélgetésében a Fülöp herceg tiszteletére rendezendő születésnapi ünnepségről volt szó, aki most júniusban ünnepelte volna 100. születésnapját. Károly a «Prince Philip: The Royal Family Remembers» című dokumentumfilmben, melyet a brit BBC szeptember 22-én fog sugározni, elmondta, hogy április 8-án, egy nappal a herceg halála előtt, felhívta Fülöpöt, hogy beszéljen vele az esetleges ünnepségről. Erről a «Daily Mail» tudósított.

«Beszéljünk a születésnapodról és arról, hogy lesz-e fogadás», mondta Károly Fülöpnek. Fülöp erre a rá jellemző módon válaszolt: «Hát ahhoz életben kell lennem, nem?» Károly erre ezt válaszolta: «Tudtam, hogy ezt fogod mondani.»

Vilmos herceg, aki szintén szerepelni fog, elmond egy kis anekdotát. A Balmoral-birtokon, a királynő nyári rezidenciáján Skóciában, egyszer Fülöppel fiatal természetjárók egy csoportjával találkozott. «Lefékezett, lehúzta az ablakot és ezt mondta: «Jó reggelt, hogy haladtok?»». A legkisebb gyerek a csoportból erre megfordult és Fülöp herceget meglehetősen udvariatlanul felszólította, hogy menjen tovább. Erre Fülöp Vilmoshoz fordult és csak ennyit mondott: «Ezek a mai fiatalok!»

A «Prince Philip: The Royal Family Remembers”-ben a brit királyi család rengeteg tagja szót kap – köztük Károly és Vilmos mellett II. Erzsébet királynő, Anna hercegnő és Harry herceg. A film olyan interjúkat tartalmaz, melyeket Fülöp herceg halála előtt és után vettek fel. A dokumentumfilmmel eredetileg az elhunyt 100. születésnapját akarták megünnepelni.

Forrás: n-tv.de

3.4/5 - (265 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.