Johnson: Afganisztán nem válhat a terror melegágyává

Boris Johnson brit miniszterelnök figyelmeztette a nyugati államokat, nehogy előzetes egyeztetés nélkül elismerjék a Talibant mint Afganisztán új kormányát.

Nyilvánvaló, hogy Kabulban a közeljövőben új kormány alakul, mondta Johnson vasárnap Londonban a Nemzetbiztonsági Tanács egy ülésén. “A Nyugat arra vonatkozó együttműködése ellenben nagyon fontos, hogy ezzel a kormánnyal világosan közölje – legyen szó a Talibanról vagy bárki másról –, hogy senki nem akarja, hogy Afganisztán ismét a terror melegágyává váljon”, folytatta Johnson.

Johnson leírása szerint a helyzet Afganisztánban “nagyon komplikált”. Most mindenek előtt az a legfontosabb, hogy a brit állampolgárokat és azokat az afgán állampolgárokat, akik együttműködtek Nagy-Britanniával, kihozzák az országból. “Az elkövetkező néhány napon belül annyi embert fogunk kihozni, amennyit csak tudunk”, mondta a konzervatív politikus a továbbiakban.

Forrás: t-online.de

4.8/5 - (344 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.