A királynő megkezdi nyári vakációját: Ez az első alkalom Fülöp herceg nélkül

Fülöp herceg áprilisban hunyt el, özvegyének, II. Erzsébet királynőnek most életében először egyedül kell nyári vakációra mennie. De a 95 éves királynő nem csügged és láthatóan jókedvűen kezdi meg éves szabadságát Skóciában.

II. Erzsébet királynő már július végén megérkezett Balmoral kastélyába, a skót Aberdeenshire-ben fekvő vidéki birtokára, hogy itt töltse a nyári vakációt. Hétfőn egy ünnepség keretein belül hivatalosan is üdvözölték. Színes öltözékében, mely egy pink tweed-kabátból, virágokkal díszített kalapból és egy világos, rakott, virágmintás ruhából állt, vidámnak tűnt.

A kastély kapui előtt megrendezett kis ünnepség keretein belül a királynő megnézett egy díszőrséget és találkozott a «Royal Regiment of Scotland» kabalaállatával, a «Lance Corporal Cruachan IV.» nevű shetland-pónival.

A királynő általában október elejéig marad Skóciában. A következő hetekben előreláthatóan családtagjait fogja fogadni, például az unokáját, Vilmos herceget és a fiait, Károly herceget és Edward herceget családjukkal együtt.

Ez a királynő első nyári vakációja skóciai birtokán, mióta áprilisban férje, Fülöp herceg, 99 évesen meghalt. Ezen kívül ez volt az első üdvözlő ünnepség 2019 óta – az ünnepséget az elmúlt évben a kormányrendeletek értelmében ugyanis nem lehetett megrendezni.

Forrás: n-tv.de

4.8/5 - (145 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.