Boris Johnson: A regionális szabályok „valószínűleg szigorodni fognak”

Az angliai regionális korlátozások „valószínűleg szigorodni fognak” az egyre növekvő Covid-fertőzések visszaszorítása érdekében – figyelmeztetett a miniszterelnök.

Boris Johnson a BBC-nek elmondta, hogy az elkövetkező hetekben erősebb intézkedésekre lehet szükség az ország egyes részein.

Szerinte ez magában foglalja az iskolák bezárásának lehetőségét, bár ez nem az „amit tenni akarunk”.

Sir Keir Starmer munkáspárti vezető 24 órán belül új, egész Európára kiterjedő korlátozásokat szorgalmazott.

Sir Keir szerint a koronavírus járvány terjedése és kezelése „nyilvánvalóan nincs kontroll alatt”, és elkerülhetetlen, hogy több iskolát be kelljen zárni.

A BBC One Andrew Marr Show című műsorában felszólalva Johnson ragaszkodott korábbi jóslatához, miszerint tavasszal jobb lesz a helyzet, és reméli, hogy a következő három hónapban „tízmilliókat” oltanak majd be.

De hozzátette: „Előfordulhat, hogy a következő hetekben olyan korlátozásokat kell meghoznunk, amelyek az eddigieknél keményebbek lesznek az ország számos részén.”

Emellett a miniszterelnök biztos abban, hogy az ország lakosai tisztában vannak a helyzet súlyosságával és így elfogadják a szigorúbb intézkedéseket is.

Johnson interjúja után Sir Keir azt mondta, hogy új, országos korlátozások bevezetése Angliában „a vírus elleni védekezés első lépése kell hogy legyen”. Nem jó, hogy a miniszterelnök nem jelentette be, milyen korlátozások várhatóak egy-két vagy akár három hét múlva, hiszen a késlekedés okozta a jelenlegi problémákat is.” – nyilatkozta.

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (322 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.