Lauterbach a britek beutazási tilalmát követeli az EU-ba

Hogy a delta-variáns terjedését az EU-ban ne gyorsítsák fel még inkább, az SPD politikusa komoly beutazási korlátozásokat követel a britekre vonatkozóan. Legalább a kötelező karantén szükséges lenne, mondja Lauterbach.

A feszült koronavírus-helyzet miatt Nagy-Britanniában Karl Lauterbach, az SPD egészségügyi szakembere, azt követelte, hogy a britek számára tiltsák meg a beutazást az EU-ba. “Teljesen érthetetlen, hogy miért nem léteznek az EU területét átfogó komoly beutazási korlátozások azok számára, akik Nagy-Britanniából érkeznek”, nyilatkozott Lauterbach a “Bild” című lapnak (szombati kiadás). “A koronavírus-helyzet drámai fejlődésére való tekintettel az Egyesült Királyságban a fő utazási szezon közepén tanácsos lenne egy utazási embargó kihirdetése az Egyesült Királyságból Európába.”

Az SPD politikusa “a britek számára” legalább “egy tíz napos karantén“ mellett érvelt “minden EU-tagállamban, öt nap után végrehajtandó első tesztekkel”. Az mégsem lehet, hogy “az oltás előtti utolsó fázisban a vakáció ideje alatt egész Európa ki lesz téve az Angliából érkező delta-variánsnak”.

Nagy-Britanniában a sikeresen haladó oltási kampány ellenére terjed a különösen fertőző delta-variáns. Az először Indiában felfedezett variánst 40-60%-kal fertőzőbb kategóriába sorolják, mint az először Nagy-Britanniában azonosított alfa-variánst.

Forrás: www.faz.net

5/5 - (299 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.