Fontos konzuli információk – ANGLIA

Fontos konzuli információk

Tisztelt Ügyfelünk! 

A járványügyi korlátozásokat július 19-től --> Angliában és -->Skóciában is tovább enyhítik.   

Az egyesült királyságbeli konzuli hivatalok számára továbbra is prioritás az ügyfelek és munkatársak egészségének védelme, ezért az ügyfélfogadás során kötelező marad a maszkviselés, illetve a rendszeres kézfertőtlenítés, valamint a lehetőség szerinti távolságtartás. Mindezekben továbbra is számítunk az Önök megértő együttműködésére.

Az egyesült királyságbeli konzuli hivatalok ügyfélfogadása a járványügyi óvintézkedések fenntartása mellett zavartalanul folyik, folyamatosan nyitva van az online időpontfoglaló rendszerünk

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelenleg legfeljebb 70 nappal előre foglalhatók időpontok. Naponta újabb időpontokat nyitunk meg, de mindig csak a soron következő napra. Ha az is betelik, akkor a következő nap reggelén lehet újra próbálkozni a foglalással, de előfordulhat, hogy napközben is szabadulnak fel időpontok, pl. lemondás következtében.

***

Felhívjuk a figyelmet, hogy ideiglenes magánútlevél igényléséhez nem foglalható on-line időpont. Az igénylése feltételeiről és az időpontfoglalás módjáról itt tájékozódhat: https://london.mfa.gov.hu/page/ideiglenes-maganutlevel

***

Kérjük, hogy az ügyfélfogadásra

  • minden esetben hozzanak magukkal maszkot (lehetőség szerint sebészi vagy FFP maszkot)! A maszkot a konzuli hivatalban történő tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező viselni, kizárólag az okmányügyeknél a fénykép készítésekor, valamint személyazonosítás idejére lehet levenni.
  • Kézfertőtlenítőt helyben biztosítunk.
  • Akinek tünetei vannak, kérjük módosítsa a foglalását legalább 10 nappal későbbi időpontra, amit a foglalást visszaigazoló emailben található link segítségével tud megtenni.
  • Kísérőt ne hozzanak magukkal, csak ha feltétlenül szükséges (pl. mozgásában korlátozott személy esetén)

***

Bajbajutott magyar állampolgárok számára továbbra is éjjel-nappal elérhető a Konzuli Szolgálat.

***

Honlapunk ‘Koronavírus‘ menüpontjában összegyűjtöttük a járvány kitörése óta gyakran ismétlődő állampolgári kérdéseket, valamint az arra adott válaszokat. A GYIK eléréséhez kattintson ide

Kérjük, hogy egyesült királyságbeli tartózkodása során folyamatosan kísérje figyelemmel, és tartsa be a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait, illetve előírásait! Ezekről bővebben az alábbi hivatalos brit oldalakon tájékozódhat.

A magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet hivatalos információhoz jutni.

Forrás: london.mfa.gov.hu

5/5 - (316 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.